Sobota, 25 Listopada - 4:48 - 2017

Pozdrowienia

Oświadczenie kibiców KSZO dot. zatrzymań CBŚ w Ostrowcu Św.

Autor: Admin

W związku z reportażem jaki ukazał się w piątkowy wieczór w „Faktach” TVN-u oraz wiadomości podanej przez Rzecznika Prasowego KGP na oficjalnej stronie policji oświadczamy, że podane w wyżej wymienionych źródłach informacje zawierają oszczercze dane, godzące w wizerunek kibica KSZO.

1. Żadna z 11 osób zatrzymanych przez CBŚ nie jest i nigdy nie była aktywnie działającym kibicem KSZO.
2. Nie prawdą jest, jakoby którakolwiek z 11 osób zatrzymanych przez CBŚ „czynnie uczestniczyła w oprawach spotkań piłkarskich”.
3. Żaden z członków grupy ultras „UKO ’08” oraz byłych członków nie istniejącej już grupy „e-KSZO” – która czynnie zajmowała się oprawami meczów piłkarskich - nie został ani w piątek, ani nigdy wcześniej zatrzymany w tej sprawie i w żadnym postępowaniu nie zarzuca się komukolwiek handlu i posiadania narkotyków.

W materiale TVN-u można doszukać się wiele nierzetelnych informacji:
1. Stwierdzono, że zatrzymań dokonano w skoordynowanej akcji punktualnie o 6:00 w piątek 11 marca 2011 r. pokazując jednocześnie zdjęcia z zaśnieżonego terenu w czasie, gdy w Ostrowcu w piątek śniegu były już tylko śladowe ilości.
2. Stwierdzono, że stadion w Ostrowcu Św. będzie kolejnym, na którym po zatrzymaniu ww. będzie bezpieczniej – sugerując, jakoby na Ostrowieckim stadionie nigdy wcześniej nie było bezpiecznie – co jest kłamstwem. Jakiekolwiek niebezpieczeństwo na Ostrowieckim stadionie spowodować może co najwyżej powódź.
3. W materiale nie podano żadnych konkretnych informacji wskazujących jednoznacznie, że zatrzymani faktycznie brali czynny udział w życiu kibicowskim w Ostrowcu Świętokrzyskim.

Nie negujemy tego, iż zatrzymane osoby były mieszkańcami Ostrowca Świętokrzyskiego i że osoby te winny być eliminowane ze środowiska naszego miasta, ale czym kierowano się, zamieszczając informacje, jakoby zatrzymani byli aktywnymi kibicami KSZO?

Kibice KSZO Ostrowiec Św.

Zostaw swój komentarz

Nie ma jeszcze komentarzy....